تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

در این مقاله قصد داریم عملکرد حافظه‌های DDR۳ با فرکانس‌های ۱۰۶۶ و ۱۶۰۰ مگاهرتز به همراه دو پردازنده از اینتل و یک پردازنده از AMD را بررسی کنیم. همچنین نتایج آن‌ها را با یکدیگر و تفاوت کارایی آن‌ها با هریک از پردازنده‌ها را بررسی خواهیم کرد.

برای آزمایش‌های این مقاله از دو مدل ۱۰۶۶ و ۱۶۰۰ مگاهرتزی حافظه‌های DDR۳ با زمان‌بندی تاخیر (CL) مشابه استفاده شده است.

پردازنده‌های مورد استفاده نیز پردازنده Phenom II X۴ ۹۵۵ از AMD با فرکانس ۲/۳ گیگاهرتز، پردازنده Core ۲ Extreme QX۹۷۷۰ از اینتل با فرکانس ۲/۳ گیگاهرتز و پردازنده Core i۷-۹۷۵ باز هم از اینتل با فرکانس ۳۳/۳ گیگاهرتز هستند.

نتایجی که در این مقاله مشاهده خواهید کرد بر مبنای درصد اضافی سودی است که استفاده از حافظه با فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز نسبت به حافظه کندتر به ما ارایه می‌دهد. به این معنی که نتایج همگی حول محور و مبنای ۱۰۰ درصد خواهند بود.

نتایج این آزمایش‌ها توسط چندین نرم‌افزار بنچ مارک متفاوت و معتبر تهیه شده که لیست آن‌ها به شرح زیر است:

▪ ۳DMark Vantage

▪ CPU benchmarks, such as Sandra ۲۰۰۸ MFLOPS

▪ Adobe Photoshop CS۴ (application of image filters)

▪ Apple iTunes (WAV audio to AAC conversion)

▪ AVG Anti-Virus

▪ ۳ds Max

▪ Fritz Chess

در برخی از این تست‌ها حافظه سریع‌تر نتایج بهتری از خود بروز نداده که این امر نشان‌دهنده تاثیر نکات دیگری در افزایش کارایی سیستم به غیر از حافظه است.

در مجموع امتیازات کلی بنچ مارک ۳DMark Vantage ۱.۰.۲ امتیازات حافظه سریع‌تر ۱۰۰ درصد حافظه کندتر بود به این معنی که این بنچ مارک در کل تفاوتی را نشان نمی‌دهد.

در آزمایش‌های مربوط به رمزگذاری در بنچ مارک SISoftware Sandra ۲۰۰۹ SP۳ که یک بنچ مارک پردازنده است، همان‌طور که مشاهده می‌شود استفاده از حافظه سریع‌تر عملا کارایی بالاتری را فراهم نمی‌کند و فقط در کارایی پردازنده AMD در حدود ۲/۰ درصد افزایش کارایی را شاهد هستیم.

همان‌طور که در تصویر مشاهده می‌کنید در آزمایش پهنای باند حافظه، همین بنچ مارک تفاوت‌ها بیشتر به چشم می‌آیند. نرم‌افزارهای بنچ مارکی مانند این نرم‌افزار که چندمنظوره هستند به ما کمک می‌کنند تا برخی از برتری‌های تئوری حافظه‌های سریع‌تر را بهتر درک کنیم. البته واقعیت این است که تفاوتی که در تصویر مشاهده می‌شود در دنیای واقعی و هنگام اجرای نرم‌افزارهای متفاوت به هیچ‌وجه محسوس نیست.

به هر حال در این تست پردازنده چهارهسته‌ای اینتل نشان می‌دهد که می‌تواند بیشترین استفاده را از افزایش سرعت حافظه داشته باشد و دو پردازنده دیگر نیز با تفاوتی محسوس از برتری این حافظه‌ها سود می‌برند.

در بنچ مارک PCMark Vantage نیز برتری استفاده از حافظه سریع‌تر در حدود ۵ درصد برای پردازنده چهار هسته‌ای اینتل و کمتر از ۴ درصد برای پردازنده چهار هسته‌ای AMD است.

شاید ذکر این نکته در میانه متن کمی عجیب باشد اما به هر حال خالی از فایده نیست یادآوری کنم که با نیم نگاهی به بازار کامپیوتر و تفاوت قیمت انواع حافظه DDR۳ متوجه خواهید شد که چرا انواع مختلف این حافظه‌ها را مورد بررسی قرار داده‌ایم. البته هدف اصلی مشخص کردن فایده‌دار بودن یا بی‌فایده بودن هزینه کردن برای تهیه حافظه‌های سریع‌تر و البته گران‌قیمت‌تر است.

در تست‌های مربوط به بازی FarCry ۲.۰ نیز پردازنده AMD توانسته با استفاده از حافظه سریع‌تر ۶ درصد کارایی خود را ارتقا دهد و پردازنده‌های ۴ و ۲ هسته‌ای اینتل به ترتیب حدود ۵ و ۲ درصد ارتقا کارایی داشته‌اند.

در بازی دیگری نیز که بازی Left ۴ Dead است پردازنده دو هسته‌ای اینتل بیش از ۵ درصد و پردازنده‌های چهار هسته‌ای اینتل و AMD به ترتیب ۳ و ۶/۲ درصد افزایش کارایی داشته‌اند. بعید می‌دانم هیچ‌یک از کاربران به سادگی هنگام بازی متوجه این تفاوت‌ها شوند.

اما وضعیت در نرم‌افزار فشرده‌سازی WINRAR کمی متفاوت است به شکلی که پردازنده دوهسته‌ای اینتل با حافظه سریع‌تر در حدود ۱۵ درصد و پردازنده‌های چهار هسته‌ای AMD و اینتل هر یک به ترتیب ۸/۱۳ و ۵/۱۲ درصد افزایش کارایی داشته‌اند.

در نرم‌افزار Adobe Acrobat ۹.۰ Professional استفاده از حافظه سریع‌تر در پردازنده‌های اینتل، ۲/۲ و ۳/۱ درصد افزایش، اما در پردازنده AMD، ۸/۰ درصد کاهش کارایی را نشان می‌دهد.

در تبدیل فرمت فایل‌های تصویری از فرمت MPEG-۲ به فرمت AVI نیز افزایش کارایی بین ۱ تا ۷/۳ درصد برای پردازنده‌هاست که چندان چشمگیر نیست.

در سایر نرم‌افزارها نیز روند افزایش کارایی به طور تقریبی به همین نسبت است.

در پایان همان‌طور که در تصویر مشخص است پردازنده‌های چهار و دو هسته‌ای اینتل در مجموع آزمایش‌ها به ترتیب ۳ و ۴/۲ درصد از افزایش سرعت حافظه منتفع می‌شوند. افزایش کارایی پردازنده چهار هسته‌ای AMD نیز ۲/۲ درصد در صورت استفاده از حافظه سریع‌تر خواهد بود.

درس اصلی که از این نتایج می‌توان گرفت جوگیر نشدن با رویت اعداد مربوط به فرکانس حافظه‌هاست، زیرا فقط با استفاده از حافظه سریع‌تر و گران‌تر نمی‌توان به همان میزان سرعت سیستم را افزایش داد. اگر این میزان افزایش کارایی که در بیشتر نرم‌افزارها قابل تشخیص نیست برایتان مفهوم زیادی ندارد به جیب مبارک رحم و ضمن اجتناب از جوگیر شدن از حافظه‌های در ظاهر کندتر و ارزان‌تر استفاده کنید.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات RAM , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

هر كامپیوتر از مجموعه ای منابع سخت افزاری و  نرم افزاری استفاده می گردد كه هر یك دارای جایگاه مختص به خود می باشند . سیستم عامل ،‌ مسئولیت مدیریت منابع موجود در یك كامپیوتر را برعهده دارد . مجموعه پتانسیل های سخت افزاری و نرم افزاری موجود و نحوه مدیریت آنان توسط سیستم عامل ، میزان مفید بودن و كارآئی یك كامپیوتر را مشخص می نماید. حافظه اصلی ( RAM ) یكی از مهمترین منابع سخت افزاری موجود در كامپیوتر است كه با توجه به نقش محوری آن در اجرای برنامه های كامپیوتری ، همواره در معرض پرسش های فراوانی از جانب كاربران كامپیوتر است. به عنوان نمونه ، شاید این سوال برای شما نیز مطرح شده باشد كه  تاثیر افزایش حافظه اصلی بر سرعت كامپیوتر چیست و در صورت افزایش حافظه اصلی ، آیا كارائی سیستم نیز به همان میزان افزایش خواهد یافت ؟
در این مطلب به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت كه چرا حافظه اصلی دارای یك نقش مهم  و غیرقابل انكار در كارائی سیستم است . ادامه بحث را با در نظر گرفتن دو فرضیه دنبال می نمائیم . اول این كه بر روی كامپیوتر از یكی از نسخه های سیستم عامل ویندوز 2000 ، XP و یا 2003 سی و دو بیتی استفاده می گردد و دوم این كه از یك كامیپوتر مدل جدید با پتانسیل های سخت افزاری مناسب ، استفاده می شود .
هر سیستم عامل  از یك مدل خاص برای مدیریت منبع ارزشمند حافظه اصلی استفاده می نماید . نحوه مدیریت حافظه توسط سیستم عامل ، یكی از شاخص های مهم ارزیابی موفقیت یك سیستم عامل محسوب می گردد . ویندوز نیز به عنوان یك سیستم عامل از این قاعده مستثنی نمی باشد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات RAM , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

شرکت ژاپنی Elpida تولید کننده مطرح حافظه های DRAM از اغاز فروش رم های 4 گیگاباتی SO-DIMM با فرایند ساخت 30 نانومتری خبر داد . ماژول های حافظه ی جدید که در چند ماه اخیر طراحی شده بود از شانزده چیپست تراشه 2 گیگابیتی DDR3 SDRAM برای دستیابی به چنین ظرفیت بالا به ازای یک ماژول حافظه استفاده می کند .

 

تصویر رم شماره ی یک

 

در مقایسه با ماژول های رم 40 نانومتری شرکت الپیدا ، محصول جدید به 20% جریان الکتریسیته کمتر در زمان فعالیت و 30% جریان کمتر در زمان بی کاری نیاز دارد و این ماژول های حافظه را می توان یکی از کم مصف ترین محصولات موجود در این صنعت بر شمرد . این حافظه ی دوست دار محیط زیست با صرفه جویی در مصرف انرژی نقش فابل توجهی در افزایش عمر باطری برای نوت بوک ها ، تبلت ها ، روترهای شبکه و سایر تجهیزات مشابه ایفا می کند . همچنین ماژول حافظه ی جدید ، پهنای باند را تا 1866 مگابیت در ثانیه افزایش داده است که باعث افزایش کارایی و عملکرد در پلتفرم هایی خواهد شد که با پهنای باند بالایی همراه میشوند .


تصویر رم شماره ی دوم

 

اگر چه الپیدا معماری محصولاتش را از 40 به 30 نانومتر تغییر داده اما با کاهش فرایند تولید ، هزینه ی تولید را نیز کاهش داده است . پس محصول جدید نه تنها برای افزایش کارایی بلکه برای کاهش هر چه بیشتر هزینه ی تولید حرف هایی برای گفتن در عرصه رقابت خواهد داشت. خاطر نشان می سازیم که تولید انبوه این سری رم های DDR3 SO-DIMM از فصل اول سال 2011 به جریان خواهد افتاد .


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات RAM , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

در اين مقاله نگاهي به دو مشخصه اصلي رم در كامپيوتر مي پردازيم: مقدار حافظه و نوع

چقدر كافي است

قانوني كه در اينجا روي آن انگشت مي گذاريم ( با توجه به انواع مختلف كامپيوترهايي كه استفاده  مي كنيد ) نرم افزارهايي است كه شما تمايل به استفاده از آنها را داريد.

و اينكه حداقل مقدارRAM لازم  يا بهترين كارايي  براي شما مهم است.

جدول زير يك ديدگاه كلي از ميزان RAM قابل قبول با توجه به زمينه كاري  فراهم مي كند.

128 MB

كافي براي بوت شدن 

128-256 MB

برنامه نويسي

256-384 MB

محاسبات معمولي كامپيوتر گشت زني وب

384-512 MB

Game و موسيقي

512 MB -......

گرافيك سنگين و Game سنگين

رنجهاي نشان داده شده در جدول بالا به صورت كلي و بر اساس بيشتر كارهاي معمول كامپيوتري  دسته بندي شده است بنابراين بهتر است كه شما احتياجات نرم افزاري و بازيهايي را كه از آنها استفاده مي كنيد را براي انتحاب نهايي در نظر بگيريد براي اين منظور در HELP  نرم افزار يا در Read me آنها مي توانيد در قسمت requirements اين ميزان را پيدا كنيد كه كمترين آن در minimum requirments معمولاً يافت مي شود ولي اين روش براي همه سيستمها دقيق نيست زيرا بعضي از سيستمها بيش از بقيه از RAM استفاده مي كنند. (مانند سيستمي كه كارت گرافيك on board دارد ) بنابراين  بهترين راه آزمايش است.

نوع  RAM براي كارايي سيستم مهم است سه نوع اساسي رايج RAM وجود دارند كه عبارتند از:     SDRAM , DDR , RDRAM .

گذشته از نوع RAM هر نوع  RAM يك سرعت وابسته به آن RAM دارد. در زير يك جدول با ذكر جزئيات به منظور مقايسه بر اساس نوع از كندترين ها سريعترين آمده است:

سرعت

نوع

66 MHZ يا PC66

SDRAM

100 MHZ يا PC100

SDRAM

133 MHZ يا PC133

SDRAM

200 MHZ يا PC 1600

DDR

400 MHZ يا PC800

RDRAM

266 MHZ يا PC2100

DDR

333 MHZ يا PC2700

DDR

400 MHZ يا PC 3200

DDR

533 MHZ يا PC1066

RDRAM

اين سرعتها مربوط به تئوري پهناي باند حافظه در CLOCK  SPEED داده شده هستند و يك كامپيوتر فقط مي تواند يك نوع از حافظه را استفاده  كند.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات RAM , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

شرکت کینگ‌مکس چندی پیش حافظه‌های جدیدی تحت عنوان نانو را تولید کرد که در طراحی آن‌ها از سینک خنک‌کننده استفاده نشده بود. ویژگی اصلی این حافظه‌های قدرتمند ابعاد کوچک و دمای کاری پایین آن‌ها بود و از این نظر مورد توجه بسیاری از بازی‌کننده‌ها و اورکلاکرهای حرفه‌ای قرار گرفت.

در اولین قدم مدل‌های 1600، 2000 و 2200 مگاهرتزی این حافظه‌ها وارد بازار شد. اخیرا نیز با تولید حافظه‌های 2400 مگاهرتزی، شرکت کینگ‌مکس گستره این سری از حافظه‌های خود را افزایش داده و حافظه نانو 2400 مگاهرتز را تولید و روانه بازار کرد. این حافظه‌های DDR3 در حال حاضر تنها حافظه‌های 2400 مگاهرتز موجود در دنیا هستند که از سینک خنک‌کننده در طراحی آن‌ها استفاده نشده است.

نکته قابل توجه اینجاست که به واسطه این طراحی منحصر بفرد، بازده دفع حرارت این حافظه‌ها 10 درصد نسبت به نسل گذشته افزایش پیدا کرده است. ولتاژ کاری این حافظه 1.65 ولت است و در عین حال پهنای باند 19.2 گیگابایت در ثانیه برای انتقال اطلاعات دارد که سرعت فوق العاده بالایی به شمار می‌رود. رم‌های نانو کینگ‌مکس در گنجایش 2 گیگابایتی و در بسته‌های دوتایی تولید شده‌اند و از نظر قیمت و کارایی یکی از بهترین گزینه‌ها برای کاربران حرفه‌ای به شمار می‌روند.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات RAM , ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
از این که به وبلاگ من سر زدید خیلی خیلی ممنونم باتشکر حمیدرضاخوری